Σχετικά με το

ΘΕΑΤΡΟ

Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+ χ)

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+, Χ) συστάθηκε το 2007 με πρωτοβουλία τού ηθοποιού και θεατρολόγου Άκι Βλουτή και λειτουργεί ως Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία. Στόχοι της Εταιρείας Θεάτρου Συν-Επί (+, Χ) είναι:

Η παρουσίαση, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, κλασικών και σύγχρονων έργων από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο με φρέσκια ματιά, σε νέες μεταφράσεις.

Η διαμόρφωση ενός σταθερού κύκλου καλλιτεχνικών συντελεστών και η ανάπτυξη κοινής θεατρικής γλώσσας μεταξύ τους που θα επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία του ως συνόλου.

Η εξέλιξη του ενδιαφέροντος της Εταιρείας για τη σύγχρονη γραφή και μετάφραση οδηγεί στη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα T.E.R. (Traduire – Editer – Representer) με στόχο τη γνωριμία με άλλους ευρωπαϊκούς θεατρικούς φορείς και την ανταλλαγή σκέψεων, τάσεων και προβληματισμών πάνω στη θεατρική δημιουργία.

Η επιστημονική θεατρολογική υποστήριξη των παραστάσεων και όλου του εξερχόμενου πληροφοριακού υλικού σε συνεργασία με καταξιωμένους και νέους επιστήμονες του θεάτρου και η συνεργασία με τα πανεπιστημιακά Τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Θεάτρου.

Η πλαισίωση της βασικής θεατρικής δραστηριότητας με άλλες, παράλληλες δραστηριότητες που φωτίζουν το θεατρικό φαινόμενο.

Η εξοικείωση του κοινού με το θέατρο ως λογοτεχνικό είδος και ως καλλιτεχνικό γεγονός, μέσα από την τακτική αποστολή ενημερωτικών δελτίων, που θα δίνουν στους θεατές πληροφορίες για το θέατρο με αφορμή τις παραστάσεις μας.

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+, Χ) επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Χώρος

Η εταιρεία θεάτρου Συν-Επί στεγάστηκε στο Από μηχανής θέατρο από το 2008 έως το 2017, με τελευταία παράσταση το έργο του Ε.Αλμπυ «Ποιος φοβάται την Βιρτζινια Γουλφ» που συνεχίστηκε στο θέατρο Μεταξουργείο την σεζόν 2017-2018 ολοκληρώνοντας 125 παραστάσεις. Την σεζόν 2018-2019, στον ίδιο χώρο, παρουσιάστηκε «Ο χορός του θανάτου» του Α.Στριντμπεργκ.

Κατά την τρέχουσα θεατρική σεζόν 2019-2020 ξεκινά μια συνεργασία με το θέατρο Άλφα-Ιδέα με το δεύτερο έργο της τριλογίας του Α.Στριντμπεργκ «Ο πατέρας».