Χ-Τokio

Η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) παρουσιάζει από 3 Δεκεμβρίου 2012 την παράσταση Χ-Τokio σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα blindspot. Μετά από την επιτυχημένη παράσταση «Parklife», που έτυχε θετικών κριτικών από τον τύπο και το θεατρικό κοινό, η ομάδα blindspot επιστρέφει με τη νέα της παράσταση «Χ-Τokio», η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ).

Σε ατμόσφαιρα ενός τυπικού ανακριτικού χώρου οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται αποκλεισμένοι μέσα σε ένα δωμάτιο χωρίς να μπορούν να δουν ή να ακούσουν τίποτα έξω από αυτό. Ο τρίτος ηθοποιός και οι θεατές-ως αυτόπτες μάρτυρες- τους βλέπουν, αλλά τους ακούνε μόνο μέσα από τα μικρόφωνα που έχουν «παγιδεύσει» το μικρό δωμάτιο.

Και οι τρεις ήρωες φαίνεται να δρουν κάτω από τη σκιά μιας μάλλον υπηρεσίας καταστολής, η οποία δείχνει να ελέγχει τη ζωή και τη συμπεριφορά τους με ποικίλους τρόπους. Μέσα σε αυτό το θολό περιβάλλον, μία ακαθόριστη χρονική στιγμή, ξεκινάει αυτή η μυστηριώδης ανάκριση μπροστά στα μάτια των θεατών. Ανήμποροι οι τρεις ήρωες να υπερασπιστούν την αλήθεια τους, κρατούν τα μυστικά και τις αποστάσεις τους, φοβούμενοι για το τι μπορεί να τους συμβεί. Η υπηρεσία όμως ζητάει πλέον να απολογηθούν για τις συναισθηματικές και προσωπικές τους πράξεις προκειμένου να είναι αξιόπιστοι. Η δικαιοδοσία αυτή της υπηρεσίας καθώς και η πραγματική της ιδιότητα θα αποκαλυφθεί μόνο στο τέλος παρεισφρύοντας συνεχώς και περισσότερο στα προσωπικά δεδομένα των ηρώων.

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος

Κείμενο: Στέλιος Λυκουρέσης

Σκηνικά: Νίκος Αναγνωστόπουλος

Σχεδιασμός ήχου: Γιώργης Σακελλαρίου

Φωτισμός: Γιάννης Φώτου

Casting: Athens Casting

Σύλληψη & σχεδιασμός προωθητικού υλικού: Καλλίνα Κυρατσούλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Γαμβρία

Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός

Ερμηνεύουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Φριντζήλας